dinsdag 9 augustus 2011

ACE autorally FotocacheEindelijk maar eens begonnen aan de ACE Autorally Fotocache 2011 (ACE 2011), dit soort caches komen we in de gewone weekenden niet aan toe. Nu is het vakantie en gaan we maar een dat in de auto.
Het idee is leuk, alleen lastig dat je de foto's onder de gehele weg tegen kan komen dus niet alleen op de kruisingen waar je moet kijken of je links of rechts moet gaan.
In het begin deed ik alles, de afstand bijhouden, zeggen wanneer Jan links of rechts moet en de foto's in de gaten houden. Na een aantal km hebben we een andere taakverdeling gedaan want echt handig was dit niet.
Jan hangt zijn GPS aan de autoruit en houdt de afstand bij terwijl ik op de foto's let. Als hij stil staat zeg ik of we links of rechts af moeten en welke afstand hij moet rijden.
Bij de eerste bonus (gelukkig is de foto niet te missen en staat erbij dat je 6 foto's moet hebben gezien) komen we erachter dat we 1 foto hebben gemist. De 1ste bonus is snel gevonden.
Het tweede stuk is goed te doen, tot de 2de bonus klopt het en we hebben genoeg foto's herkend
In het verhaal lees je dat je bij een bepaald gedeelte wat kan omrijden als de weg slecht is, die weg is echter erg goed. Wat daarna komt is veel minder, ik ben blij dat de kids mee zijn want als we vast komen te zitten kunnen ze meehelpen met drukken. Gelukkig komt het niet zo ver en komen we weer op een beter stuk, maar hierdoor heb ik wel een foto gemist.
Later hebben we weer een slecht stuk. Bij de parkeerplaats gekomen hebben we dus 2 foto's gemist. 1 daarvan is het water, dis zou dus herkenbaar moeten zijn op je gps. Dat klopt in het eerste gedeelte langs een groot water gereden. De andere foto weet ik dat het in het derde gedeelte moet zijn geweest. Een aantal weet ik nog en we houden 2 mogelijkheden over. 1 is voor de hand liggend en daar wordt, met een afwijking, de stash snel gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten