zondag 2 juni 2013

Trailtjes weekend


Dit weekend zijn we vrij en gaan we richting Drenthe en Friesland om een aantal trailtjes te doen. Zo nu en dan is dat best leuk. We beginnen met een aantal van de nieuwe polonaise reeks, er zullen vast nog andere cachers aansluiten dus de andere kant van de weg doen we later wel een keer. Na wat kortere multi's gaan we naar de Happy Orange trail. Eerst 12 km tegen de wind in fietsen. Na een paar km is duidelijk dat mijn voorband toch echt lek is dus die wordt vlot geplakt. Als we de wind in de rug hebben komen we niet veel later Schatzoekteam en C@niche tegen. We gaan met zijn 4-en verder. Ontzettend veel lol gehad en gelijk even bijgekletst.
Daarna gaan we een aantal multi's doen en eten we wat, als het gaat schemeren beginnen we met de CSI nachtcache. Helemaal super gedaan. Jammer genoeg had ik de accu van mijn fototoestel thuis laten liggen en is de flits van Jan zijn toestel kapot.
Daarna naar de camping en duiken we snel ons bedje in.
De volgende morgen ontbeten in de ochtendzon om met de Deurzer Trail te beginnen, een mooie wandeling van ruim 6 km. Niet alle caches gevonden maar om hier zo je ochtend te beginnen is wel lekker. Vervolgens rijden we richting Friesland om de Tjongertrail te doen. De helft ligt langs het fietspad en doen we dus ook op de fiets. Het zijn in het algemeen makkelijke oppikkers maar zo nu en dan (lees een hele enkele keer ;-) ) toch even goed rondkijken. Tussen #34 en #35 zit een hele afstand, we lopen dus met de fiets aan de hand van #30 t/m #34 over het gras en fietsen daarna naar de parkeerplaats van #35. Daar zetten we onze fietsen neer en lopen van #35 terug naar de auto. De kant van de sloot is soms best heftig om te lopen. Zeker het latere stuk als het gras echt hoger staat en er op sommige plaatsen veel water staat en dat terwijl het de laatste week droog is geweest. De broeken blijven echter helemaal droog maar als het heeft geregend zal dat echt anders zijn.
Een trail welke wederom prima is verzorgd, later op de dag komen we meerdere cachers tegen.
Een leuk, vermoeiend weekend waarbij we prachtig weer hebben gehad.
Na nog wat korte multi's gaan we richting de Challenge waarbij je 1000 multi's heb gedaan. Een mooie afsluiter van dit weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten