zondag 19 mei 2019

Vakantie 2019 langs de Noordkust deel 2

Rügen
Rügen is een eiland met meerdere gezichten, iedere kant van het eiland is weer anders. Vandaag naar het zuiden geweest. Erg toeristisch en behoorlijk aan de prijs, dat zie je ook aan de winkels die er zijn. Wel erg mooi om te zien hoe ze gebouwen aan het opknappen zijn.
In Prora werd vanaf 1936, in de nazitijd, een gigantisch badhotel gebouwd voor het Kraft durch Freude-project. De opdracht voor de bouw werd in 1935 gegeven door Adolf Hitler zelf. In het badhotel van Kraft durch Freude moesten twintigduizend vakantiegangers uit de arbeidersklasse zich kunnen ontspannen. Hitler ging ervan uit dat arbeiders die zich goed konden ontspannen ook sterke zenuwen kweekten.
Prora is nu voor een gedeelte al opgeknapt in woningen en appartementen.



Found it   2019/04/30 Der Tote am Schmachter See  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/04/30 Schlösschen Ranzow  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/04/30 "Carlsson´ s"  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/04/30 Seebrücke Sellin auf Rügen  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  

 



Koningstoel
Vandaag fietsen we naar de koningsstoel, een platvorm welke wat uitsteekt in de zee. Daarbij is ook een informatiecentrum. Ik verwachte er niet veel van maar vond dat ik wel geweest moest zijn, hoe kan je je vergissen. We stonden op een camping vlakbij en konden zodoende op de fiets er vlot komen. Om 9 uur stonden we voor de poort. Bij binnenkomst werd ons aangeraden om vooral de film en de expeditie te zien. Eerst maar even naar de koningstoel zelf. Het was nog wat mistig dus uitzicht hebben we niet echt. Zodoende maar snel naar binnen, daar worden we gelijk uitgenodigd om de film te bekijken aangezien er toch nog niemand was. Een film over het onstaan van Rügen, er goed gemaakt en interessant. Als de film is afgelopen worden we al gelijk opgewacht door een medewerkster om ons naar de expeditie te leiden. Je krijgt een koptelefoon op met een ontvanger. Je kan kiezen uit 4 verschillende verhalen, Jan kiest voor de avontuurlijke en ik uit de nieuwsgierige bezoeker. Bij het binnenkomen van een ander lokaal start er automatisch een tekst, verder kan je op punten gaan staan en op stenen drukken om informatie te krijgen. Erg leuk en interactief gedaan. Een hele verrassende ronde gelopen. Het is nog zo rustig dat we niemand zijn tegengekomen, zodoende erg rustig aan kunnen doen. Als we weer naar buiten komen is de zon goed doorgekomen en is het buiten behoorlijk drukker geworden. Nogmaals naar de koningsstoel en nu heb je wel uitzicht.
We reden met de camper naar het noorden van het eiland. Erg vlak en de enige plek waar iets te zien was is het zo toeristisch dat we gelijk maar doorrijden. Met de pont over en van het eiland af. Als je over de brug bent rijd je Stralsund binnen. Daar de camper geparkeerd en rondgelopen. Een plaats waar je meer kan zien dan ik van te voren had kunnen bedenken. Leuk om die gebouwen te zien waar aan de bovenkant de ramen open zijn, zo kan de wind erdoorheen waaien. De ramen zijn erg klein, glas was vroeger erg duur.



Found it   2019/05/01 Vorhang auf! (Nanocache)  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/01 Speicherstadt Stralsund  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/01 Hertha  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/01 Vorwärts Stralsund  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/01 Der Alte Schwede   Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/01 Muschelkalk an St. Nikolai  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  

 



Via Güstrow, Schwerin en Lüneburg naar Bienenbüttel
Vandaag van Stralsund via Güstrow, Schwerin en Lüneburg naar Bienenbüttel. In de eerste plaatsen mooie kastelen, vooral het kasteel in Schwerin is geweldig. Lünenburg was verrassend mooi, echt hele oude gevels. Grappig om die nepramen te zien in de oude gebouwen. We eindigen op een camperplek bij een sporthal. Ook hier moet je geld in een betaalapparaat gooien. Ons kleingeld is helaas op en we vragen bij de bar of we later daar kunnen eten en of we kleingeld kunnen krijgen. We hebben nog 6 euro aan kleingeld nodig. Helaas was dat niet mogelijk, zodoende maar het plaatsje ingegaan waar we wel kleingeld terug konden krijgen na wat te hebben gegeten. De voorzieningen van deze camperplaats zijn echt heel goed verzorgd.



Found it   2019/05/02 An der Lüneburger Ratsmühle  Niedersachsen, Germany  
Found it   2019/05/02 J wie Jägerweg - Schwerin-ABC  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/02 B wie Bertha-Klingberg-Platz - Schwerin-ABC  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/02 Schweriner Schloss  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/02 Schweriner Kriminalfälle - das tote Hausmädchen  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/02 Güstrower Schlossgeist  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/02 Am Pfaffenbruch  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/02 Dom zu Güstrow  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  
Found it   2019/05/02 Güstrower Mittelpunkt  Mecklenburg-Vorpommern, Germany  

 



Celle
Onze laatste vakantiedag, we zijn rustig terug gereden naar huis. Bij Celle er even uit, over een verrassende stad gesproken. Heel oud centrum met mooie huisjes. Op heel veel gevels zie je de namen van diegene die dar hebben gewoond, bij de vrouw staat ook de meisjesnaam erbij. En overal staat dank aan God o.i.d. erbij. Ik acht alle oude gevels wel gezien te hebben, toch zijn ze in Celle weer anders. Met heel veel kleur en een andere bouw.



Found it   2019/05/03 Celler Schloss   Niedersachsen, Germany  
Found it   2019/05/03 Kalandgasse  Niedersachsen, Germany  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten