zondag 6 maart 2022

ISCOUT in Dalen, onderweg geocachen in Hollandsche veld

Vanavond doen we met de Scout Out mee aan de ISCOUT. een online evenement van Scouting waarbij je doe opdrachten en denkopdrachten moet doen. Aangezien dat vanavond pas is kan ik overdag mooi geocachen. In de ochtend een ronde gefietst en later gelopen. Het hollansche Veld is een grappig bos. de ene kant heb je box met hele diepe gleuven waar water doorheen loopt. Het nadeel was dat het water hoog stond en dat dus niet alle paden doorliepen. Dus soms behoorlijk door het bos moeten lopen om toch verder te kunnen. Wel een prachtig bos. Bij de bus aangekomen even gezeten en even later wat geoklets gedaan met een ander team. Zij hadden aan de andere kant gelopen, ik had nog genoeg tijd dus die ronde ook gelopen. Een heel ander soort bos. Moe maar voldoaan richting Dalen waar het eten al ongeveer klaarstond.
In de avond ISCOUT gespeeld, hilarisch soms.
Een aantal voorbeelden van denk opdrachten:
Opklimmen
Na acht jaar wachten mocht deze klimmer zijn buit houden. Of althans de helft ervan. Nu heeft hij steentjes ter waarde van anderhalve ton. Op welke berg had hij ze gevonden? Let op dat je het verhaal goed leest!

Beroemde straathond
Een straathond viel op omdat hij heel vaak in het openbaar vervoer van deze stad te zien was. Medewerkers van het vervoersbedrijf besloten hem een chip te geven zodat ze hem konden volgen. Het bleek dat hij goed z'n weg door het systeem vindt. Van de historische tram, metrolijnen tot ferry's. Dagelijks bezoekt hij 25 tot 30 stations. Inmiddels heeft hij een eigen account op Twitter en Instagram.

On the road again
Neem snelweg 13 tot aan de grens, rij door op 41K-84. Deze weg houdt op bij de rondweg van een stad. Wijs het grootste treinstation in die stad aan
De reisleiding houdt wel van strandvakanties. Maar niet als je er een gratis Röntgenfoto bij krijgt. Dit strand doet dat helemaal vanzelf. Wij blijven weg. Als je meerdere opties vindt, ga dan voor de zuidelijkste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten