zondag 2 oktober 2011

Strooptocht RheezerveldOver Strooptocht Rheezerveld al een aantal positieve verhalen gehoord en zodoende bewaren we deze om hem als 3000ste cache te kunnen lopen.
We gaan samen met Carolaa en Hoaksbergen, Simone en Rick lopen ook mee.
Het gebied kennen we al van andere caches.
Bij het eerste punt willen beide kids een tasje vasthouden. Er liggen er genoeg in dus beide nemen een eigen tasje mee.
De tussenpunten zijn goed te vinden, er zijn eigenlijk 2 varianten. Bij elk tussenpunt heb je een verhaaltje en opdrachten, Simone of ik lezen elke keer het verhaaltje voor en voor de zekerheid nemen we overal foto's van. Bij volgende wp's heb je nl. wel eens vragen over voorgaande verhaaltjes, maar als je het gewoon leest en oplet weet je ze allemaal.
Het 2de tussenpunt is grappig gemaakt, makkelijke opdracht kan niet fout gaan. Later werken de waterpistooltjes werken niet echt goed, maar zelf hadden we dat ook niet nodig we konden het zo wel aflezen.
Later moeten we door een geweer kijken, wel beide kanten op. Grappig gedaan.
Iets over de helft komen we een ijskraam tegen, het is zo warm dat we even in de schaduw gaan zitten. Na deze korte pauze vlot weer verder. Wederom een tussenpunt waarbij het diertje, welke we zo nu en dan moeten vinden, op een grappige manier is verstopt.
Voor de laatste opdracht worden we naar een huisje gestuurd waar we kaartjes mogen leggen met de dieren welke we onderweg tegen waren gekomen. Ook de dieren welke we in de opdrachten waren tegekomen kwamen hier in terug, toen was het toch wel makkelijk dat we foto's hadden genomen. Op de locatie aangekomen is de stash vlot gevonden.
Kortom: een leuke wandeling met simpele opdrachten tussendoor waarbij de kids regelmatig dingen konden doen (en waardoor het voor hun leuk blijft).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten