zondag 11 november 2012

Botswana&Friends en BBLW

Het is vandaag prachtig mooi weer en aangezien we graag willen proberen om de 2500 founds dit jaar te bereiken besluiten we om 2 fietsrondes in Duitsland te doen. We staan vroeg op en beginnen met Botswana&Friends een korte serie van ca 50 caches. De caches liggen mooi langs het fietspad en is nog geen 10 km. Wel zo nu en dan wat afwijking maar in het algemeen zeer makkelijk te vinden aangezien alles met een tie-rap vastzit aan boomtakken. Dit is wel 1 om op de fiets te doen, met de auto moet je toch weer behoorlijk stukken lopen. Het fietspad is op het eerste gedeelte langs een grotere weg, toch heb je mooie vergezichten. Iets wat met deze herfstkleuren absoluut geen straf is. Later maak je een knikje naar beneden en kom je langs een mooiere weg. Toch een verrassende "ronde" jammer dat je vervolgens weer ruim 7 km naar de auto moet fietsen.
De andere serie welke we al eerder in ons visier hadden is Bersenbr├╝cker-Land-Weg (BBLW) , een moutainbikeroute van ca. 40 km. Een deel is door het bos en daar is een mountainbike echt een aanrader. Later gaat hij grotendeels over asfalt. Wij beginnen dus bij nr 68 en fietsen richting het noorden en na nr 40 fietsen we weer naar de auto. We vervolgen de route daarna met de auto, zo nu en dan nog een stukje lopen maar erg goed te doen. Het fietsgedeelte is wel het mooiste gedeelte (zie foto's) maar ook het vermoeiende gedeelte. We hebben er hard voor moeten werken, de caches zijn echter vlot te vinden. Vooral nr 44 is erg leuk, dit is een large. Als je dat eenmaal door hebt zie je hem zo staan en als je hem opent zit er flessen met drinken en een bakje versnaperingen in. Om de onkosten te dekken zit er een geldkistje bij waar je een financiele bijdrage in kan doen.
Al met al een lange dag, maar geweldig mooi om hier zo rond te fietsen. Met pijn in mijn benen gaan we terug richting huis waar vervolgens pizza wordt besteld en Jan via GSAK de logjes schrijft. Voor diegene die zich afvragen of we de 2500 founds dit jaar hebben gehaald kan ik vermelden dat we daar vandaag overheen zijn gegaan. Jan mag volgende week 28 caches vinden en dan kunnen we over 2 weken onze 6000ste cache lopen, daar zoeken we nog even een mooie multi voor uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten