woensdag 3 april 2013

HIT weekend Drenthe

De kinderen zijn in Dwingeloo naar de HIT. Simone gaat naar Brownsie eiland, een primitief kamp waarbij ze zelf hun tent, bestek en tandenborstel e.d. moeten maken. Rick gaat naar Woodcamp en staat met 2 andere jongens op het veld waarvan de ouders ook geocachen. Zodoende blijven wij in Drenthe om te cachen. Het waren koude nachten zo in de auto maar gelukkig kunnen we binnen zitten op de camping zodat we ook binnen kunnen ontbijten. Eigenlijk hebben wij het nog best luxe, de kinderen slapen in een tent of zelfgemaakte tent en kunnen niet even binnen zitten.
De eerste dag voornamelijk de DHV serie en Parel van caches, natuurlijk ook andere caches onderweg meegepakt en wat wandelingen. voornamelijk kortere multi's uitgezocht, maar er zitten ook een aantal gewone lengte multi's tussen.
Toen het donker was pas gegeten op de camping, de avond lekker binnen doorgebracht om de volgende ochtend wakker te worden in een witte wereld. Na een paasontbijtje gaan we weer vroeg op pad. Ik heb het Drenthepad estafette op de watchlist staan en hij ligt al een tijd op dezelfde plek, toch maar omgereden om hem op te pakken. De laatste die hem hier heeft neergelegd die heeft een route van fire needles ernaar toe gemaakt met op de stam ook 2 fire needles. Ook wij laten hem dus liggen. We rijden toch langzaam richting Hoogeveen om te kijken of we kunnen eindigen met Dwaaloog, Rick belt echter op dat het met zijn kin niet goed gaat (hij was vrijdag gevallen en de wond is gelijmd en vervolgens ook nog hechtpleister) Na overleg met de EHBO van de HIT hoeven wij niet terug te komen en gaan zij even voor controle naar de huisarts, er is weinig aan de hand en met een zalfje tegen de ontsteking mag hij gewoon op de HIT blijven. Zodoende toch in Hoogeveen gebleven om de nachtcache Dwaaloog te lopen. Dit is echt wel het hoogtepunt van het weekend geweest, geweldige tussenpunten waarbij je de nodige tooltjes nodig had. De tussenpunten waren goed te doen al moesten we toch soms verschillende dingen uitproberen voordat we verder konden. Op eerste paasdag waren en 's nachts niet meer cachers aan het lopen. Op het eindpunt keken we wel eerst van hoe gaan we dat oplossen maar gelukkig stond Jan al op het hulpmiddel te dansen.
De nacht daarom was het zo koud dat we om 7 uur al weer op de fiets zaten, het is echter een prachtige dag geworden met heerlijke zon. We rijden weer langzaam aan richting de kinderen met de benodigde caches onderweg. Jammer genoeg bleek bij thuiskomst dat mijn kaartje in het fototoestel het had begeven, maar gelukkig heb ik nog wel een aantal foto's kunnen redden.


Jan mocht de boom in, hij had geluk dat hij laag bij de grond mocht blijven ;-)
Tijdens een multi komen we langs het volgende bordje, we snappen hem niet zo goed maar als we later door het dorp rijden blijkt er op een bord te staan dat 2de paasdag de schaatsbaan geopend zou zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten