woensdag 27 april 2022

Lang weekend Frederiksoord en Veenhuizen

Omdat we maandag 25 april 26 jaar zijn getrouwd hebben we het arrangement in Frederiksoord en Veenhuizen geboekt. Het is een arrangement waarbij je eigenlijk begint in Veenhuizen en daarna pas naar Frederiksoord fietst. Helaas serveren ze in Frederiksoord op maandag en dinsdag geen diners. Zodoende starten we op zondagavond in Frederiksoord. Als we aankomen gaan we eerst even in de plaats rondlopen. We krijgen ook kaartjes voor de proefkolonie, deze kaarten bewaren we voor de dinsdagmiddag. We beginnen met een borrelhapje met een drankje, in de avond krijgen we een 3 gangen diner en daarna naar de kamer. Frederiksoord is een wat eenvoudiger hotel, het eten is prima verder. De kamer is netjes, al hoor je de straat wel. De volgende ochtend zijn we de enigste die ontbijten, wel keurig verzorgd. Met een lunchpakket gaan we op pad.
Op maandag fietsen we naar Veenhuizen, we krijgen een kaart mee met de route. Natuurlijk laten we die, per ongeluk, in de bus liggen en fietsen we via geocaches naar Veenhuizen. Het is helaas wat kouder vandaag en zo nu en dan een sputter. Tegen 16 uur komen we in Veenhuizen aan en checken we in. Om half 7 gaan we aan tafel. Echt erg lekker eten, top verzorgd en goede smaken. Ook de wijnen die ze erbij serveren zijn top. Na een goede nachtrust ontbijten we weer en gaan we eerst naar het gevangenismuseum. Leuk om rond te lopen, het is merkbaar dat het meivakantie is, er zijn veel kinderen. Zeker voor gezinnen is dit museum leuk om naar toe te gaan, er is veel te doen. Als we uitgekeken zijn dan halen we onze lunch op en stappen we op de fiets. Via geocaches fietsen we weer terug naar Frederiksoord waar we, nadat de fietsen weer achterop de bus staan, naar het museum gaan. Het museum werkt met slottijden. Het eerste gedeelte duurt 20 minuten alsmede het tweede gedeelte. In deze 2 gedeelten wordt het gehele verhaal van Frederiksoord vertelt aan de hand van 5 gezinnen die daar komen wonen. Erg leuk om te horen. Daarna komt het gedeelte waar je zelf allerlei dingen kan doen en kan lezen, interessant om te lezen.
Daarna rijden we via de supermarkt naar een kleine camping in Wapse.
Op koningsdag gaan we naar Meppel en daarna naar Zwolle. Daar ook wat geocaches gedaan. Via tussendoor weggetjes en geocaches verder naar huis.
Een paar leuke dagen, zeker het restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen is nog wel een reden om terug te gaan naar Veenhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten