maandag 3 mei 2010

Oud Geld serie

Peerke de Zwerver mist het oude geld zo erg dat hij er een serie aan heeft gewijd. De serie bestaat uit:
De Cent Deze is makkelijk te vinden, maar we hebben een zaklamp nodig om het jaartal te lezen. De vraag is of we u vanaf de bank moeten peilen of vanaf het punt waar hij de multi aangeeft. Jan doet de een en ik de ander. Aangezien ik er practisch bovenop staat is het dus peilen vanaf de bank.
De Stuiver hiervan zei Peerke al dat hij lastig te vinden is, ook wij kunnen hem niet vinden. Aangezien Peerke overal controlegetallen gebuikt kan ik toch het jaartal achterhalen en is de stash zo gevonden.
Het Dubbeltje is in eerste instantie niet te vinden, we komen bij verkeerde bomen uit. Bij navraag hebben we ook in die boom gekeken. Maar na wat beter wroeten vinden we 2 petlingbuisjes.
Het Kwartje is weer een simpele. De bosjes zijn wel net allemaal erg kort gesnoeid dat maakt het ook wel makkelijker. De totale afstand is 40 m. dus wat is dit weer een lange multi.
De Gulden is iets ander qua opzet. Voor zijn laatste gulden koopt hij een portomonee. Maar de gulden vind je met de gegevens uit die portomonee. (al klopt dat niet geheel) de stash is vervolgens wel makkelijk.
Toen we bij Peerke thuis waren vertelde hij dat De Rijksdaalder offline was, hij moest er nog naar toe om er weer een te plaatsen. Aangezien we er toch heen wilden konden wij dat wel voor hem doen. Aangezien we toch de rijksdaalder nog wilden vinden vertelde hij alleen dat de petling in een klem moest zitten. De rijksdaalder gevonden, voor het jaartal moet je wat moeite voor doen. Vooral dat laatste cijfer is nauwelijks te lezen, blijk je die helemaal niet nodig te hebben in de berekening, handig. Bij de boom de klem snel gevonden.
Het Vijfje is weer een zeer korte multi (die we i.v.m. de regen zelfs voor een gedeelte met de auto doen). Ik moet echter nog even terug lopen aangezien ik het cijfer ben vergeten te noteren.
Het Gouden Tientje is de bonus van de serie. Het is nu al de derde keer dat we in hetzelfde park rondlopen, we zetten de auto wel alvast iets dichter bij de camping neer zodat we iets anders kunnen lopen. De stash is een mooie gouden munitiebox.
Dit was een erg leuke serie om te doen, de multi's zijn zeer kort maar erg leuk. # t/m 734

Geen opmerkingen:

Een reactie posten