zondag 7 november 2010

Snertevent

22, 23 en 24 oktober was het snertevent. Vrijdagavond Stamtafel, zaterdag snertevent en zondag het fietsevent. Vrijdagavond kwamen we aan en nadat de caravan was neergezet op naar de stamtafel. Daar weer een aantal bekende en wat minder bekende cachers ontmoet. Het is grappig om te zien hoeveel cachers we hebben leren kennen in het afgelopen jaar. 's avonds was er ook nog een avondmulti maar aangezien de co├Ârdinaten met de cache plaats erop onder het kampvuur bevonden hebben wij daar niet op gewacht.
De volgende ochtend om 10 uur werden het cacheboekje uitgedeeld. Bij de caravan alles maar eens rustig bekeken. De thuis opgelost puzzel ingevuld, maar er zaten ook nog een aantal puzzels in welke niet thuis hadden ontvangen.
We lopen weer terug naar de campingkantine om te kijken waar we mee beginnen, we horen gegil en lopen er naar toe. De eerste boot is al omgeslagen. Daar beginnen we dus mee, althans Jan en de kids. Ik sta aan de kant met alle GPS-en en het boekje. Dan blijft dat tenminste droog.
Ze moeten met de boot naar een boei waar de cache aan hangt, dit is een dagcache leuke verzonnen.
De eerste multi begint op de camping en is ook een dagcache. We beginnen "alleen" maar al snel komen we de eerste groep tegen.
De hele dag door multi's gelopen welke voornamelijk leuk zijn voor de kinderen, heel relaxed. De kinderen vinden het op deze manier ook leuk om te doen. 's middags een serie met tradi's gedaan, deze zijn lastig te vinden. Bij een van de tradi's worden we weggestuurd door de eigenaar van het bos, Oeps kennelijk geen toestemming. Niet echt een leuke serie dus.
Aan het einde van de middag gaan we ergens eten en als we op de camping zijn lekker in de caravan liggen lezen en wat puzzels oplossen.
De zondag zouden we op de fiets de Noaberrit doen. Het is echter echt snertweer. We gaan dus met de auto. Een leuk rondje en de kleine tradi's zijn goed te vinden, ze hebben er echter nu een aantal regular tradi's tussen gezet welke beduidend minder makkelijk te vinden zijn, deze moet je echt zoeken met een prikstok. Op de fiets zouden we deze niet mee hebben. Halverwege wordt het toch droog en gaan we buiten picknicken. Bij de bonus aangekomen blijkt er al een deel in een ander stuk van het bos aan het zoeken te zijn. Zelf heb ik een ander co├Ârdinaat en ga op de plek zoeken, hij is dit jaar echter niet makkelijk. Er komt een stel op de fiets ons vergezellen en de anderen komen er ook aan. De organisatie wordt gebeld maar we zitten echt op de goede plek. Na flink wat prikwerk hoor ik eindelijk de bevrijdende "pok", we hebben zelfs FTF!.
Daarna nog wat opgeloste mysterie's langs gereden. De ene is makkelijk te vinden maar sommigen zijn erg lastig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten