zondag 10 oktober 2010

Noaberevent 10-10-10

Vandaag, na lange en intensieve voorbereidingen het Noaberevent 2010. We hadden erg veel geluk met het weer, zodoende werden er nog snel tafels en banken buiten bij het Oeler schooltje gezet.
De inschrijving kon nu ook buiten gebeuren.
Om 10:10 uur kon de inschrijving beginnen, de enveloppen waren vlot rond en het inlezen kon beginnen. Ondertussen rondgelopen om bijstand te geven bij de mysteries. Veel bekende en nog niet bekende teams gesproken.
Voor dit event waren er een aantal dagcaches:
- Nammobox , een super kleine ammobox welke op het event moest worden gezocht.
- De waterfluit is een fluit waarbij je als je de gaatjes dichtdrukt en er water in doet er een co├Ârdinaat naar boven moet komen waar de cache ligt. Een erg leuk idee al werkt hij niet geheel goed de hele dag.
- De Vossenjacht is 's middags. Over het industriegebied moet je alle voorkomende tekens in het geocachen vinden. Overal krijg je een cijfer om uiteindelijk de cachelokatie te vinden. Hij wordt erg positief ontvangen.
De volgende caches blijven ook na het event liggen:
De Mysteries:
- Noabers is een puzzel waarbij er uitgegaan wordt van de titel. Sommigen konden er helemaal niets mee, gelukkig waren de meeste er wel uitgekomen. Alleen bij de laatste vraag blijken er toch 2 afstanden te vinden te zijn op internt, met een hint erbij moet ook deze goed gaan. Met de hint voor de cacheplek erbij kun je hem ter plekke bijna niet missen.
- Twents voor beginners is een puzzel om het Twents te testen of te leren. Hierbij worden bij 2 vragen veel fouten gemaakt (deze worden aangepast), voor de rest goed te doen. Twents blijft natuurlijk altijd moeilijk, binnen Twente zit daar ook weer wat verschil in. Maar voor de puzzel zijn ze allemaal wel te vinden op internet.
De Tradi's"
- De Veldkamp is een erg leuke tradi, van vele leuke verhalen gehoord waar ze allemaal hebben gezocht.
- 't Proggiehoes en de Heilige Blasiuskerk liggen in hetzelfde dorp. Beide niet al te moeilijke tradi's.
De multi's:
- 's morgens is Stepelerveld uitgegeven. Een leuk kort rondje waarbij je steeds andere opdrachten krijgt met een leuk verassend einde! Let wel even op de tools welke je nodig hebt.
- 's middags is de lastige multi Beter goed gejat dan slecht bedacht! uitgedeeld in het mooie gebied bij het Lonnekermeer. Op een of andere manier had het eerste WP een afwijking, dit is inmiddels aangepast. Het tweede WP is echt heel erg lastig, er was al een wijziging in geweest en zelfs nu met nog een aanwijzing erbij zal dit een erg lastig WP blijven. Daarna krijg je afwisselend gemakkelijke, gemiddelde en moeilijk WP's. Maar vervolgens wel goed te doen. In het kort dus een lastige maar erg leuke multi welke zeker niet door iedereen tot een goed einde zal worden gebracht.
Tot slot, en indien je alle codes hebt genoteerd, is er natuurlijk 1e Noaberevent Bonuscache !!
Al met al een lange drukke zeer geslaagde dag geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten