vrijdag 26 oktober 2012

Tzolkin 2012


Het is herfstvakantie en er logeert een vriend van Rick. Aangezien die ook aan geocachen doet is het wel gezellig om vroeg in de avond de nieuwe nachtcache Tzolkin 2012 in Eibergen te doen.
Er ontstaat vervolgens een groepje cachers: Rotjong, Hoaksbergen, Carolaa, onze kids Waterkolk en Sisimo, Jan1345 loopt ook gezellig mee en natuurlijk het vriendje wat deel uit maakt van Ligfietsbunny.
We verzamelen op de parkeerplaats, deze moet je bepalen met de maya tekens. Onderweg heb je die kennis ook nodig. We lopen naar het beginpunt en zien de reflectoren al snel, een dubbele witte betekent dat je iets moet zoeken en het eerste waypoint is door de jongens al snel gevonden. Kennelijk moet je een batterij gebruiken maar we volgen het snoertje maar om te kijken waar die naar toe gaan. A is gevonden.
Vervolgens gaat het snel, soms wel even goed kijken of je het juist pad in gaat maar de reflectoren zijn god zichtbaar, na "F" twijfelen of het nog wel goed gaat de reflectoren zijn er niet vaak en het duurt lang voordat we "G" tegenkomen. Maar gelukkig is het volgende punt wel "G"en missen we dus niets.

Daarna komen we bij het punt waarvan we denken dat je de stashlokatie bepaald, moeilijk is het niet maar wel leuk gemaakt.
Maar ter plekke vinden we geen stash, wel een buis en we hebben inderdaad 1 tool nog niet gebruikt; het ijzerdraad. We gebruiken echter een magneet om het kokertje omhoog te krijgen en na een peiling hebben we de stash vlot gevonden.
Een erg leuke nachtcache van ca. 4 km, een echte aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten