donderdag 28 februari 2013

CSI @ School event
Vanavond het CSI@School event, er is al de nodige spanning opgebouwd via gc. com / facebook en tweetdeck. Van te voren hadden we al wel uitgevogeld waar we naar toe moesten, de omschrijving op de event pagina was wel duidelijk genoeg. Maar toch maar eerst naar het event terrein, daar kregen we informatie en werden de groepen gevormd. Met een cd in de auto gingen we op pad, wij hadden een groep gevormd met Poemelke, Geopoesz en Carolaa.


Buiten de school worden we opgewacht en krijgen we een tas met o.a. 4 logigrammen. De school is in 4 delen ingedeeld: Buiten/ scheikundelokaal/ hal en muzieklokaal/ tekenen, bib en kantine. Wij beginnen buiten om aanwijzingen te zoeken. Klukluk loopt rond om extra informatie te geven (al zei hij geen woord), we vinden 7 aanwijzingen en 1 nep aanwijzing (later vinden we de laatste aanwijzing toch nog).

Na 20 minuten gaat de toeter en gaan we naar het scheikundelokaal waar een franse lerares ons opwacht. We mogen met chemicaliƫn aan het werk om een aanwijzing te vinden en we kijken met blacklight rond in het kleine lokaal. Ook hier wordt een aanwijzing gemist, maar later blijkt dat geen probleem te geven.
Als de toeter gaat ga naar de hal waar een junk op ons wacht en vinden we in een tasje en op spuiten wat aanwijzingen. De Duits leraar zit op de wc welke ook nog wat te vertellen heeft, in een andere kast vinden we een lijk en de muziek aan de want geeft geheime informatie weer. De figuranten roepen elke keer wel verdekte informatie waar je dan maar gegevens uit moet halen om de aanwijzingen te vinden, even later gaan we verder naar de muzieklokaal waar een zingende zaag is. Daar zijn de aanwijzingen vlot gevonden (ook dankzij Jans welke wij kennen via de muziek).

Na de toeter mogen we door naar het tekenlokaal waar we snel de informatie vinden en mogen we door naar de kantine. We hebben nog tijd over en gaan met 4 logigrammen naast elkaar alle informatie verwerken.
Als de toeter gaat dan moeten we de tas met inhoud weer inleveren maar kunnen we bij de rechter nog nog even de kleurkaarten inzien. Dan is een coordinaat snel bepaald en krijgen we weer een cd van de rechter en kunnen we op pad naar de stash. Deze ligt op een bekende plek waarna we binnen nog even wat hebben gedronken en onze complimenten over het event hebben gemaakt.

en goed georganiseerd event welke zeer zeker geslaagd was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten