zaterdag 15 maart 2014

De Mölle van Boks

Vanavond gaan we samen met De Broekies, vandermmeer en carolaa deze nachtcache lopen. Het is allemaal begonnen met een oproep op Facebook van de Broekies en aangezien deze al op mijn "to-do-list'stond was die keuze natuurlijk snel gemaakt.
We beginnen rond 19 uur, het eerste WP is met de UV lamp en er staat al een team die die juist niet mee had. Hij haakt dus aan bij ons. Het volgende wp heeft iets meer afwijking maar door de omschrijving in de listing toch te vinden, het puzzeltje in de etalage is simpel en vlot gaan we langzaam buiten de dorpskern. Daarna gewoon een ouderwetse kaart (waarschijnlijk kan je hier je geodriehoek gebruiken maar niet echt nodig) en als we daar bij het eindpunt komen vinden we het weer een aanwijzing en een reflectortrail welke echt niet te missen is. Achteraf wordt er bij de volgende wp niet goed gelezen (later dit gecorrigeerd) maar we kunnen daarna gewoon de reflectoren blijven volgen. Tussendoor nemen we nog een tradi mee waar we toch langs komen, ook in het donker prima te vinden. Bij de volgende tradi heeft vandermmeer gelukkig de juiste tool mee (fietspomp) en kunnen we ook die loggen. Het volgende wp van de nachtcache is weer vlot gevonden en ook deze opdracht is vlot opgelost en na een peiling gaan we verder. De volgende opdracht is mooi gemaakt en we moeten wel even zoeken om alle relevante informatie te vinden maar ook die wordt juist opgelost. Goed lezen is wel erg belangrijk bij deze cache.
Het volgende wp is helaas wat gesneuveld, het idee om het slot open te krijgen is leuk bedacht en eenvoudig maar kennelijk had een cacher daar geen geduld voor. De waarde voor J is vlot bepaald en ik kijk nog of er een coördinaat moet worden bepaald maar dit is niet zo. Via een reflector trail gaan we verder en vinden we de stash. Daar moeten we de gegevens van 2 wp's terug gebruiken om de molen geopend te krijgen, we twijfelen tussen 2 standen maar aangezien je dan 2 codes krijgt is dat natuurlijk niet zo heel moeilijk.
Een nachtcache die met recht een Parel van de maand is geworden, goed te doen voor elke cacher, mooie wp's en een goed verzorgde stash.Found it 15/03/2014 thuishuis found  De Mölle van Boks Overijssel, Netherlands
Found it 15/03/2014 thuishuis found  LEKker fietsen 2 (geen nachtcache!) Overijssel, Netherlands
Found it 15/03/2014 thuishuis found  Overweg Overijssel, Netherlands
Found it 15/03/2014 thuishuis found  Bij Saabliefhebbers thuis Overijssel, Netherlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten