zondag 4 juli 2010

Heksenjacht


Eigenlijk stond Heksenjacht voor gisteren op de planning, maar toen was het dusdanig warm dat we de plannen hadden gewijzigd.
Vandaag is de temperatuur ietsjes lager en na de brunch worden de spullen gepakt. Het hele gezin gaat mee (Thuishuis J+H / Sisimo en Waterkolk).

Bij de parkeerplaats aangekomen blijkt dat we vandaag niet de enige zijn die een stukje gaan lopen bij deze temperatuur, gelukkig zijn de rest geen geocachers en komen we al snel weer in een rustig stuk bos.

Voor het eerste WP komen we nog in een soort speelbos, waar je leuke dingen tegenkomt. Hier zie je ook meerdere families met kinderen.
De WP's zijn goed te vinden, de verhaaltjes leuk en toepasselijk. Dit is bij WP4 op een leuke manier uitgewerkt. Bij WP 5 zie ik dat niet de oorspronkelijke versie is gebruikt maar de aanpassing voor de westerse wereld, goed uit te komen en Sisimo leest voor. Daar wordt er nog wel mee gekeken, dit is bij het volgende WP niet het geval waardoor we bij het daarop komende WP verkeerd uitkomen. Er wordt een telefoontje gepleegd nar de Druide, hieruit blijkt er 1 getal niet goed te zijn overgenomen . Na de correctie is op de goede coördinaten het volgende punt snel gevonden.
Het voordeel van kinderen met eigen GPS is dat de ouders niet meer hoeven te zoeken.

Bij WP9 snappen ze echter niet wat ze daar moeten doen, moeten ze dit nu zelf uitvoeren?? Als wij aankomen vertellen we ze maar wat de bedoeling is, oef gelukkig denken ze.
De volgende 2 WP's hebben ze helemaal door, we hoeven niet te helpen en ze kunnen bij de WP's er goed uitkomen wat er gedaan moet worden. Bij het volgende punt is dat niet meer zo, als we hem uitleggen snappen ze zelf niet zo goed waarom ze dat niet hadden gezien.

Bij het laatste tussenpunt heb ik wat meer moeite, heb de goede oren van de anderen nodig. Sisimo snapt hem niet helemaal, maar ineens heeft ze het door. Terwijl iedereen zijn oren gebruikt zegt zij ineens "ik weet wat je moet doen!" ja heel leuk, nu kunnen we weer omnieuw beginnen.

Bij de stash kunnen we merken dat het voorjaar is, de planten zijn hier aardig aan het groeien.
Oo bij deze multi heeft Catweazle wederom een prima uitgewerkte multi gemaakt waarbij het verhaal en de uitvoering weer uitstekend op elkaar zijn afgestemd. # 1024 @ 15.00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten