zondag 5 september 2010

Stevig stappen 1,2 en 3Vanmorgen heel vroeg opgestaan zodat we om 6 uur in Markelo kunnen verzamelen voor: stevig stappen 1 en stevig stappen 2 en stevig stappen 3. We lopen met 4 teams: borghuis, pomacanthus, carolaa

We parkeren bij de memorial en beginnen bij de parkeerplaats maar met Groesbeek Memorial. Carolaa had deze de laatste keer in het water moeten zoeken dus Pomacanthus ging met zijn hand al in het koude water, hij was echter verplaatst en lag nu in een spleet bovenop.
Daarna beginnen we aan DE uidaging om ruim 37 km te lopen op 1 dag. Je hebt vele coordinaten gekregen waar de route langsloopt en bij een aantal wordt er een vraag gesteld welke je nodig hebt om de stash te vinden. Deel 1 is echt een hele mooie route, je loopt soms over hele smalle paadjes waar de bosjes hoog staan. Afgelopen tijd is er veel regen gevallen en hier is goed te zien waar het water naar beneden is gestroomd. Daardoor lijkt het of je soms op een rivierbedding loopt.
Soms is het aardig klimmen of dalen. We kunnen de stash van Deel 1 uitrekenen bij earthcache De Duivelsberg . Bovenop zien we echter geen bord waar de foto moet worden gemaakt en de informatie moet worden opgezocht. Als we verder lopen komen we echter het bord wel tegen maar de informatie thuis opgezocht op wiki.
De stash is nog een behoorlijk eind, maar je komt er practisch langs. Er is net een nieuwe stashplek welke zich gemakkelijk laat vinden. De hele inhoud is vernieuwd.
Na deel 1 loop je een klein gedeelte van deel 3 om vervolgens aan deel 2 te beginnen. Deze begint op wat vlakker terrein, de paden zijn niet meer zo erg stijgend en dalend en wat breder. Ook hier komen we weer langs mooie gebieden. We beginnen echter wel te merken dat de km nu in de benen komen te zitten en we rusten zo nu en dan toch maar even. Bij een picknick tafel gaan we wat langer zitten en eten.
Het blijft opletten waar we vragen moeten beantwoorden, ook van het tweede gedeelte kunnen we eindelijk de stash uitrekenen. Die laat zich vlot vinden maar raakt wat in verval. Dit is echter al bekend bij de eigenaar hij wilde hem al aanpassen. Door met de rest van deel 3, het scheelt nu dat het niet meer zoveel uit maakt of je gelijk naar de auto terug moet lopen of de route gewoon af gaat maken. Als alle vragen zijn beantwoord kunnen we de stash van deel 3 uitrekenen. Gelukkig hebben we foto's gemaakt bij Deel 1 en 2 want daar vind je de N en E formule voor deel 3. Er was een klein foutje gemaakt met overschrijven en zodoende kwamen we op 2 verschillende coördinaten, maar na het bekijken van de foto's was dit snel verholpen.
De laatste km zijn toch wel het zwaarst, je kan nu echt merken dat we er al 30 km op hebben zitten.
Net voordat we de laatste afslag nemen willen we toch even de hint opzoeken, gelukkig maar want het blijkt dat je nog een peiling uit moet voeren vanaf de uitgerekende coördinaten. Scheelt toch weer een paar meter omlopen en zoeken naar een stash op de verkeerde plek.
Daar aangekomen beginnen we wat te zoeken, iedereen staat wat verspreid. Nadat we rustig rondkijken zien we al snel een boom welke aan de hintomschrijving voldoet en is na 9.5 uur alles afgerond. We hebben 7 uur gelopen over ruim 37 km en 2,5 uur stilgestaan of gerust, maar we hebben het gehaald en zijn zodoende benoemd als echte Bikkels!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten