zondag 26 september 2010

ElsenerbroekVoor vanochtend met een hele groep afgesproken om te beginnen met Elsenerbroek te gaan lopen (Janneke&Jip, Team Berli, Big Lion, Goedweerloper, Rotjong, ItsErik, Basmania en Thuishuis) Janneke gaat op de fiets in de buurt cachen en komt zo nu en dan naar ons toe. "Jip" loopt wel met ons mee.
Bij het begin punt eerst de aanwijzing zoeken. Uit de cachebeschrijving moeten bepalen waar we de gegevens kunnen vinden.
Het is de bedoeling dat we bij alle houten bankjes de co├Ârdinaten vinden waar klompjes zijn verborgen. Met de informatie uit de klompjes kunnen we de stash vinden.
Na het eerste WP lopen we al direct langs een sloot, de broeken en schoenen worden al gelijk aardig nat. Het eerste bankje is gevonden, maar op het co├Ârdinaat aan gekomen blijkt het klompje nog steeds weg te zijn. De gegevens worden genoteerd die waren al een keer genoteerd en staan ergens op de site.
Nadat we een lang stuk langs de sloot hebben gelopen komen we weer op een asfalt weg. De pleisterplaats is al in zicht, maar we hebben nog geen behoefte aan een pauze. Rotjong gaat echter door zijn knie en aangezien we nu weer vlak bij de auto zijn gaat hij met de auto van Basmania weer naar huis. Jammer dat hij heeft moeten afhaken.
Wij gaan verder langs kronkelwegen en wandelpaden. We komen langs de camping en moeten weer door het hoge gras. Mijn rechterschoen is kennelijk toch niet waterdicht en ik loop dus met 1 natte sok en 1 droge sok.
Nu komen we een lange tijd geen bankjes meer tegen, er zijn wel nieuwe picknicktafels en banken geplaatst maar deze zijn van kunststof en we vinden inderdaad niets (we kijen toch even voor de zekerheid). Dan na lange tijd weer een houten bankje, het klompje laat zich niet goed vinden en na een hulplijntje blijkt deze ca. 15 meter verderop te liggen. Gelukkig hebben we geen vraag gemist.
Onderweg komt Janneke ons nog tegemoet lopen langs de sloot, ze heeft bij het theehuis al aangegeven dat we eraan komen en de koffie wordt gezet. Jammer genoeg hebben ze net vakantie gehad en hebben ze geen appeltaart, maar een plak krentewegge gaat er ook wel in. Na de koffie nog even kunst gekeken en we gaan weer verder lopen.
Ik probeer zoveel mogelijk om niet vooraan te gaan lopen, maar dit lukt niet altijd. Ik kruip wel weer wat naar achteren maar mijn tempo is zo hoog dat ik elke keer weer vooraan kom te lopen.
Op het einde komen de WP vlot achter elkaar, we maken een kronkel door een stukje bos. Het volgende klompje ligt een stuk dichter bij het pad dan onze GPS aangeeft. Maar vlot gevonden. Nu hebben we nog 2 klompjes nodig, deze worden vlot gevonden. Uiteindelijk bereiken we de stashplaats. Daar niet echt iets opvallens te zien, hij ligt inderdaad verborgen onder de grond en gelukkig zijn we met een hele groep en heeft Goedweerloper hem vrij snel gevonden.
Na het loggen eerst de pad welke naast de stash zat maar uit de bak gehaald.
Een erg leuke wandeling van 17 km. Je komt langs een gevarieerd gebied, veel langs wandelpaden naast beken. Onze broeken en schoenen zijn aardig nat geworden. Ruim 4,5 uur over de wandeling, het zoeken en koffie drinken gedaan. Tussendoor zijn er (door sommigen) ook nog 2 uitstapjes gemaakt naar 2 caches.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten