zondag 26 juni 2011

Wiskunde in Barlo centrum


Wiskunde in centrum Barlo is een cache welke al langer op de "to do" list staat. We hebben een leuk team bij elkaar, we gaan met Carolaa, Team Berli en DutchPainter op pad. Ieder team heeft zelf een voorbereiding thuis gedaan. Thuis kun je alles al voorbereiden en dan hoef je in het veld alleen nog de gevonden getallen in te vullen. In het veld blijkt dat we steeds op dezelfde volgende Wp co├Ârdinaat komen.
De plaatjes zijn niet altijd makkelijk verstopt, als je eenmaal weet welke verstop methoden worden gebruikt wordt het makkelijker, ze zijn allen goed nauwkeurig ingemeten.
Bij Pythagoras zijn er meerdere manieren om het co├Ârdinaat te bepalen, maar we hebben een eenvoudige manier gevolgd waarmee we alleen werken met de hoek van 90 graden. Hij klopt als een bus, we komen keurig langs de weg uit. Bij opgave 7 lezen we niet goed en rekenen we al wat uit, maar na goed lezen blijkt dat we eerst de WP-ten uit meten rekenen en dan pas met de gulden snede moeten werken. Erg logisch eigenlijk en ook dit is niet moeilijk als je het thuis goed heb voorbereid.
De stash wordt aan het einde vlot gevonden door Carolaa, alleen voor het open maken is het makkelijk dat Jan mee is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten