donderdag 2 juni 2011

Winterswijk 100%Aangezien we met Hemelvaart toch altijd wel willen fietsen deze keer dit gecombineerd met een rondje fietsen. 100 % Winterswijk in 100 WP's moet er aan geloven. Een ronde van 9 multi's en 1 mysterie rond winterswijk heen. Elke multi is ca. 3,5 km.
Deze route was al een tijd geleden afgesproken om samen met Ligfietsbunny en haar kids te doen.
Het is mooi weer en we stappen vol goede moet op de fietsen, Miranda en Dylan op hun ligfietsen. De foto's zijn allen makkelijk te vinden, de wp's van de route zijn keurig aangegeven en alleen de stashplek hoef je steeds maar uit te rekenen.
route 2 valt met ligfietsen niet te fietsen en delen zelfs niet voor rechtopfietsers (zoals de ligfietsers dit noemen) Het stuur van Patrick blijkt niet zo vast te zitten als de bedoeling, daar hebben we dus even naar moeten kijken. De rest van de route heeft hij voorzichtig moeten fietsen.
Route 3 ging weer heel gemakkelijk maar na 4 waren we het wel zat. een groot gedeelte moeten lopen. Maar gelukkig gaat het na 4 weer goed en valt alles goed te fietsen. Doordat de wp's goed zijn genummerd heb je goed in de gaten hoe snel de route eigenlijk gaat.
De stashes zijn trouwens best lastig verstopt. Zeker nr 9, ik had al een DNF gelezen en aangezien Janneke & jip ook aan het fietsen waren maar vrij snel gebeld. Ook zij konden hem niet vinden. De volgende stash was nr 10 en aangezien er al een hele groep stond was deze makkelijk gevonden, Jan kreeg bij de fiets gelijk een extra hint voor nr 9 en fietste nog even terug.
Al met al toch een leuke route, als je er maar rekening mee houdt dat met een gewone stadsfiets niet alles kan fietsen, het met een ligfiets soms onmogelijk is. Een ATB zou een aanrader zijn.
In totaal hebben wij ongeveer 40 km gefiets (en deels gelopen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten