zondag 4 maart 2012

MollenstrekenEigenlijk hadden we Mollenstreken voor afgelopen vrijdag in gedachte gehad, na de 7 zonden. Maar ik wist ook dat rotjong hem nog graag wilde lopen en zodoende werd hij verplaatst na vandaag.
Achteraf is het niet zo verstandig om dit soort caches (qua moeilijkheidsgraad) te gaan doen als je al 4,5 dag achtereen aan het cachen bent. We merken toch dat de km-ers in de benen zitten en we aardig moe zijn.

Maar goed eerst maar terug naar deze cache.

We beginnen erg goed, de foto's zijn goed te herkennen en de kolommen worden goed toegepast. Wel ben je soms geneigd om het wp nummer te nemen ipv het fotonummer. of wil je werken met het coordinaat in de verkeerde kolom. Bij 1 is er wat twijfel maar na contact met een medecacher is het toch echt goed. We volgen onze weg en komen al snel bij de laatste foto.


Daar begint het overleg wie de mol kan zijn, 1 kan het niet zijn. Maar hoe dan verder?
De heren komen tot een plausibele verklaring en met die gegevens rekenen we verder.
Maar ter plekke hoeven we niet te zoeken want we zien zo wel dat het niet klopt. Dan maar een telefoontje naar de CO, zijn verklaring is iets anders dan die wij hadden bedacht, tja die kan ook.
We werken echter met het wp nummer en niet met het fotonummer. Zodoende komen we op een plek terecht waar zo te zien meerdere cachers zijn geweest. Er loopt een spoilerpad naar toe met vervolgens allemaal kleine paadjes. Daar worden we gebeld door de CO met de vraag of we de cache al hebben gevonden (Nee dus, maar super dat hij belt), tegelijkertijd krijg ik telefoon met een andere cacher. Vervolgens is de cache vlot gevonden. Op een plek die herkenbaar is met de spoilerfoto. Een erg leuke cache waar je moet bij blijven denken, overzichtelijke aantekeningen zouden ook helpen om het overzicht te houden. Het 1ste gedeelte is niet zo lastig maar van de laatste foto richting de cache wel.

Mollenstreken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten