zaterdag 31 augustus 2013

Extreme Lochem en Apeldoorn

Vandaag beginnen we met de nieuwe caches van Dirk Lensink bij Lochem, drie boom caches en 2 waar je onder een tunnel moet zoeken.
Als eerste is een tunnel aan de beurt, Jan doet het waadpak aan en loopt door de smurrie onder de tunnel. De eerste is vlot gedaan. De boom aan het fietspad ga ik in, niet al te hoge bomen en mooi om de dag mee te beginnen. Een makkelijke klim volgt, logboekje even naar beneden en met een TB er weer in. De volgende is een nano bij de afvalstraat om weer te volgen door een boom. Aangezien ik de gordel nog om heb ga ik ook maar in deze. De volgende tunnel neemt Jan weer met zijn waadpak, het rolletje krijg ik aangereikt aangezien hij bang is dat het nat wordt.
De laatste boom is niet echt een klimboom voor met een gordel, Hans klimt er zo in en wij mogen beneden de cache open zien te krijgen. Echt makkelijk gaat het niet, de bovenste ring is ook al kapot.
Daarna gaan we door richting Apeldoorn, hier staat een eenvoudige boom waardoor dit weekend mede om is begonnen. We kwamen er langs toen we de kinderen van de camping op moesten halen en door de beperkte hoogte leek ons die prima te doen als eerste solo boom. Hoe anders kan het uitpakken ;-)
Daarna even in het bootje om plan A of B te pakken, ik ben weer de pineut maar ik kom erachter dat het me steeds makkelijker afgaat in het bootje.
dan volgen er een aantal duikers van de duikerserie. Hans heeft slippers aan en duikt zo overal onder.
Daarna volgt de T5 Challenge, een lastige hebben we van horen zegge. Een hulplijntje wordt al geregeld voor het geval dat, maar ter plekke hebben we die niet nodig want de CO is al een touw in de boom aan het werpen aangezien hij onderhoud wilt doen. Jan probeert ook even met de BS van de CO en heeft de lijn er in 1 keer in. Ik haal de cache op zodat de CO hem op een andere plek kan terugplaatsen. De cache ligt op ca. 20 m hoogte en we zien hem aan een tie-rap vastzitten. als de CO er niet bij was geweest en de cache nog in de oorspronkelijke positie zat hadden we hem echt niet gezien. Maar bovenin ben ik er nog ruim 2 meter vanaf, gelukkig heb ik een dikke tak en aan het touw gezekerd schuifel ik richting de cache. Cache pakken en weer voorzichtig terug om te gaan hangen en om te bouwen zodat ik weer naar beneden kan. Een erg leuke uitdaging om te doen. Daarna nog naar de 500 challenge en weer wat duikers.
Tussen door nog tegeltjes wijsheid, een grapje omdat je meerdere mogelijkheden ziet. Daarna richting camping in Laag-Soeren waar we na het warm eten nog een hele korte multi lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten