vrijdag 30 april 2010

Rondje Efteling en 'T Brabants ketierke

Rondje Efteling heb ik thuis al uitgepuzzeld, 1 vraag kun je niet beantwoorden. Je houdt dan 3 mogelijkheden over en als je dan bij diegene welke het dichtsbij de auto is kijkt dan heb je de cache gevonden.
'T Brabants ketierke daareentegen is een multi waar je langer mee bezig bent. Bij elke WP moet je of op zoek naar een plaatje of moet je aan het puzzelen. We hebben de beschrijving niet uitgedraaid en lezen pas ter plekke dat er van elke verstopplek een foto is gemaakt. We kunnen er inderdaad 2 niet vinden en nemen dan contact op met Patje. Het eerste bakje snel gevonden, je moet een kubus maken en daarmee allerlei vragen beantwoorden. Snel opgelost. Bij WP2 hebben we een grotere afwijking maar het plaatje wel gevonden. WP3 vind je een doosje met een briefje dat je de batterij niet mag verwijderen. We drukken er maar op en Jan hoort iets, er blijkt een bel te gaan. Als je er heen loopt vind je de coördinaten. Bij WP4 vinden we een quiz, aangezien we geen bakje vinden nemen we contact op met iemand met internet om de vragen door te nemen. toch allemaal goed, Patje legt ons uit waar het bakje moet liggen (flinke afwijking, maar goed je zit dan ook in het bos) Hier vinden we ene brabants lied welke we niet kennen. Door logisch na te denken blijft 1 vraag onbeantwoord en gaan we diverse coördinaten in de GPS zetten. 1 is aannemelijk en daar vinden we inderdaad weer een bakje. Daar moeten we eieren zoeken. Zo blijven we wel bezig. De eieren zijn snel gevonden en op naar de opdracht met de kaarten. Na de kaarten kunnen we het plaatje niet vinden en ik ga terug naar de kaarten, nee die hebben we echt goed. Doorzoeken op het volgende punt dus. Daar is het plaatje verstopt achter een stuk schors, om het extra moeilijk te maken? Bij het laatste WP nemen we weer contact op met Patje, daar blijken we een afwijking van 10 meter te hebben. De puzzel die we daar moeten oplossen hebben we al eens gehad bij een mysterie in Drente. Gelukkig een makkelijk einde. De stash is snel gelocaliseerd, snel terug naar de camping.
toen ik nog in Waalwijk werkte had ik het altijd over een Brabants half uurtje, bij deze cache heb je dat extra half uurtje zeker nodig. Wel een erg leuke multi om te doen, erg afwisselend. # 709 en 710 @ 18.00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten