zaterdag 20 maart 2010

De Schat van Schinderhannes


Via hyves zag ik toevallig een oproep staan wie er mee ging lopen met deze cache. Aangezien we twente al voor een groot gedeelte hebben leeggecacht moeten wij het ook steeds verder weg zoeken. Deze is vlakbij de andere Hengelo. De namen van de andere teams zeggen me niets, maar het is altijd leuk om andere teams te ontmoeten.
De tocht is leuk in elkaar gezet. In de cache omschrijving staat wat er allemaal mee moet. Een aantal dingen heb je echt nodig. Het kennen van de engelse lengtematen hebben we niet nodig aangezien we dat kunnen instellen in de GPS.
Bij aankomst tijdens het wachten tot ieder er is alle TB op de auto gefotografeerd.
Het eerste WP is snel gevonden om een laag hek. We moeten hier in Yards werken, dit is in te stellen op de GPS dus geen probleem. Het tweede WP staat in RD, hier dus de GPS weer anders instellen. Bij WP 3 moeten we even zoeken, hier zit hij in de grond. We hebben een magneet nodig om hem omhoog te halen, er zit een sleuteltje aan maar het is (nog steeds) onduidelijk waarvoor die is. Er staat ook een notitie van buit op, toch maar genoteerd en die heb je later inderdaad nodig.

Bij WP 4 komen we een vogelhuisje tegen, hier moeten we letters omzetten in cijfers.

Vervolgens moeten we een kist zoeken met stripkaarten erin. De meeste in de groep kennen het systeem wel. De stripkaart komt goed uit want we komen uit op het bord welke ook op de kaart staat.

Het volgende WP lopen we met z'n allen te zoeken, op een gegeven moment zien we hem echter hoog in de boom hangen. . Het volgende punt is vlak bij water, het tussenpunt ook, hier heb je het meegenomen flesje bij nodig. Het bankje is snel gevonden en het makkelijke van kinderen meenemen bij een multi is dat zij het maarwat leuk vinden om onder een bank te gaan kijken, we hebben echter wel het spiegeltje nodig om te controleren. Nedat we nog een puzzel in elkaar moesten leggen (ook handig om door de kinderen te laten doen) en bij berkestammen te hebben gekeken komen we bij een hele rare boom uit. onder de grote stam zitten de plaatjes, ook hierbij weer in Engelse maten maar feet komt gelukkig overeen met de voet welke we in de GPS hebben staan.
Bij de cache hebben we nog wel wat lopen zoeken met zijn allen. Op de stash zit een slot, daar waren dus al die aanwijzingen voor onderweg. Gelukkig hadden we ze genoteerd.
Het was erg leuk om met een stel, voor ons nog onbekende, teams te lopen. Ze proberen om elke maand ergens in Nederland een moeilijkere multi te lopen. toch maar in de gaten houden # 594 Link cache

Geen opmerkingen:

Een reactie posten